Despre Noi

La sfârșitul anilor ”90 în Republica noastră nu mai exista o structură eficientă, operativă și avantajoasă, din punct de vedere al prețurilor, de comercializare a cărților, care ar fi putut face față necesităților tuturor editurilor. Către acea perioadă fosta asociație monopolistă ”Moldknigotorg”, ineficientă și costisitoare, se divizase în câteva structuri mai mici, majoritatea dintre care vindeau carte doar pe lângă alte mărfuri, practicând un adaos comercial mare și realizând cu mare întârziere achitările către edituri pentru cărțile livrate.

În același timp, majoritatea agenților de distribuție a cărții particulari, care apăruseră pe piață, practicau  prețuri exagerate, absolut arbitrare, atât la cărțile produse în Republica Moldova, cât și la cele importate din România și alte țări.

Aceste circumstanțe au stat la baza luării de către un grup de editori din Republica Moldova a deciziei de creare a unei rețele eficiente de distribuție (comercializare) atât la Chișinău, cât și în localitățile mai mari din republică, a producției editoriale, care și-a desemnat drept scopuri comercializarea cărților produse de editurile – membre ale Asociației editoriale ”NOI” și alte edituri din Republica Moldova, precum și din România, Rusia și alte țări, de rând cu înființarea unei reprezentanțe de comercializare a cărții în România, promovarea unei politici de prețuri unice și a unui rabat comercial rezonabil, organizarea si participarea la diferite târguri si expoziții de carte, informarea prin diverse mijloace mass-media a cititorilor, librarilor, despre cele mai noi apariții editoriale, ș. a.

În aceste condiții în  toamna anului 1999 a apărut Societatea de distribuție a cărții ”PRO NOI”, care până la finele acelui an a izbutit să comercializeze  în toate  localitățile republicii circa trei sute mii exemplare de carte, majoritatea lor fiind destinate copiilor preșcolari și elevilor.                                             

În continuare, an de an,  Societatea de Distribuţie a Cărţii ”PRO NOI” și-a lărgit esențial sfera de activitate, ajungând să ocupe unul din cele mai importante locuri pe piaţa distribuţiei de carte din Republica Moldova, comercializând aproximativ 20 mii titluri de carte din cele mai diverse domenii de la peste 300 de edituri, completându-și lunar portofoliul de carte cu circa 200 de titluri noi.

Astfel, sub numele reţeaua de librării ”PRO NOI” au ajuns să fie reunite 28 de librării amplasate în municipiile Chişinău și Bălţi, în orașele Cahul, Ungheni, Făleşti, Drochia, Edineț, Soroca, Hâncești, cu o suprafață totală de comerț de peste 2400 metri pătrați.

Un loc aparte în rețeaua ”PRO NOI” îl ocupă Magazinul de carte angro cu suprafața de circa 300 metri pătrați din sectorul Buiucani al capitalei, în care atât cumpărătorii angrosiști, cât și reprezentanții primăriilor, bibliotecarii din bibliotecile publice și cei din bibliotecile școlare dispun de toate condițiile necesare și  consultanță respectivă pentru a alege literatura necesară în cantitățile solicitate.

”PRO NOI” este distribuitorul celor mai mari edituri din Republica Moldova, printre care, ”ARC”, ”Prut Internaţional”, ”Ştiinţa”, ”Cartier”, ”Epigraf”, ”Litera”, ”Gunivas”, ”Biblion”, ”Lyceum”, etc., din România ”Prut”, ”RAO”, ”AQUILA”, ”Corint”, ”Leda” ”Runa”, ”Polirom”, ”Nemira”, ”Adevărul”, ”Aramis”, ”Egmont”, ”Flamingo”, ”Niculescu”, ”VOX”, ”Erc Press”, etc. din Rusia ”РОСCМЭН”, ”ЭКСМО”, ”Детская литература”, ”Эгмонт”, ”Фламинго”, etc.

De la fondare și până în prezent,  Societatea ”PRO NOI” a fost și rămâne să fie și unul din cei mai mari exportatori al producției editoriale a editurilor din Republica Moldova pe piața din România. În marea lor majoritate acestea sunt titluri de carte pentru copii, enciclopedii, dcționare scolare ș.a.

Conceptul cheie de-a lungul celor 15 ani de activitate este competenţa în alegerea cât mai diversă a titlurilor, propuse spre lectură, pentru satisfacerea exigenţelor tot mai mari ale cumpărătorilor, ceea ce permite ca reţeaua de librării ”PRO NOI” să rămână în continuare cea mai mare din Republica Moldova.

Vă invităm să descoperiţi lumea cărţilor împreună cu ”PRO NOI”!