Aureliu Busuioc

Vizualizare ca: Listă / Grid
Sortare după:
Produse pe pag:
 • Cand bunicul era nepot...
  „Da, am rămas copil. Cred că în fiecare scriitor trebuie să trăiască un copil. Cartea nu este un pedagog sau, dacă vreți, este un pedagog „invers”. Ea nu răspunde, ea întreabă și te ajută să afli singur răspunsurile corecte. Dar, ale tale. Răspunsuri gata întotdeauna au numai politicienii și poli..
  79,00 MDL
  Fără TVA: 79,00 MDL
 • Culori
  Aureliu Busuioc a reprezentat întotdeauna imaginea scriitorului liber şi emancipat, sincronizat în toate cu spiritul literar general românesc, dar şi cu esenţele literaturii moderne şi postmoderne. Istoria literară îl reţine ca pe unul dintre cei mai valoroşi creatori din întreg arealul limbii şi..
  50,00 MDL
  Fără TVA: 50,00 MDL
 • Hronicul Gainarilor
    „Acelaşi ochi atroce al râsului îl redescoperim şi în Hronicul Găinarilor, roman-parodie a istoriei Basarabiei din ultimele două secole, naraţiune-parabolă a hibridizării unui popor, a căderii sale în derizoriu şi neant...Precum istoria de azi a Republicii Moldova reprezintă prel..
  137,00 MDL
  Fără TVA: 137,00 MDL
 • In cautarea pierderii de timp
  " În căutarea pierderii de timp" include Jurnalul cubanez (tipărit, în foi­leton, în România literară) şi o serie de eseuri, pamflete şi pastile publicate la Editura Prut Internaţional. Oricât de bine se conjugă cu scrisul dintotdeauna al lui Busuioc, eseistica lui este (în se..
  60,00 MDL
  Fără TVA: 60,00 MDL
 • Latrand la luna
  „Enrique completează galeria ironicilor începută glorios cu Radu Negrescu, numai că Enrique este, într-un, fel antipodul celui mai popular personaj lansat de A. Busuioc: Negrescu, cu indiferența sa afișată, practicând o filozofie a neimplicării, distant și rațional-mentorist din megalomanie, miso..
  99,00 MDL
  Fără TVA: 99,00 MDL
 • Marele Ratoi Max
  În volumul de povestioare Marele Răţoi Max, copiii, părinţii şi educatorii au ocazia de a-l (re)cunoaşte pe Marele Răţoi Max, revenit după aproape 40 de ani, de această dată mai îndrăzneţ, mai curajos, mai năzbâtios, într-un cuvânt, un adevărat erou pentru micii cititori. Pornit într-o călăt..
  22,00 MDL
  Fără TVA: 22,00 MDL
 • Pactizand cu diavolul
  „Personajul principal al romanului, Mihai Olteanu, naratorul, îşi numeşte confesiunile însemnările unui martor. Biografia sa urmează, până la un punct, linia biografică a autorului. Ar fi însă o greşeală să punem între ei semnul identităţii. Din simplul motiv că eroul a fost modelat după un ..
  99,00 MDL
  Fără TVA: 99,00 MDL
 • Si a fost noapte...
  Roman de dragoste. Un ofiţer din armata germană aflată în retragere de pe frontul celui de-al doilea război mondial trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu o basarabeancă. ..
  79,00 MDL
  Fără TVA: 79,00 MDL
 • Singur in fata dragostei
  Busuioc impunea un erou atipic, în primul rând ca limbaj, în al doilea – ca maniere. Seducător, inteligent, fără iluzii donqui-joteşti şi – cum de s-a putut? – fără idealuri într-un timp când şi vacile furajate trăiau conform „măreţelor chemări”, Radu Negrescu rămâne un sceptic din oficiu, dar ma..
  99,00 MDL
  Fără TVA: 99,00 MDL
 • Spune-mi Gioni
  Aureliu Busuioc realizează şi în acest roman o scriitură transparentă, cursivă, plăcută, dar nu mai puţin înşelătoare prin ambiguităţile ei. Poţi să crezi că romanul este expresia unui nostalgic al comunismului. Dar acesta este, indubitabil, mesajul din autobiografia enkavedistului, încărcată d..
  120,00 MDL
  Fără TVA: 120,00 MDL
 • Unchiul din Paris
  „Avem aici romanul despărţirii de obsedantul deceniu. În paralel cu drama unchiului, se desfăşoară povestea de dragoste a nepotului cu o colegă de la medicină, ca un fel de contrapunct tematic. E o povestire agreabilă în genul unui realism cotidian eliberat de convenţionalisme, un realism relaxat..
  99,00 MDL
  Fără TVA: 99,00 MDL