Albert Camus

Vizualizare ca: Listă / Grid
Sortare după:
Produse pe pag:
 • Carnete
  Primul lucru care trebuie să-l înveţe un scriitor este arta de a transpune ceea ce simte în ceea ce vrea să simtă alţii. La început reuşeşte din întâmplare. Dar pe urmă talentul trebuie să înlocuiască întâmplarea. Există şi o parte de noroc la rădăcina geniului."N-ar fi trebui..
  181,00 MDL
  Fără TVA: 181,00 MDL
 • Ciuma
  Premiul Nobel pentru Literatură Şobolanii încep să moară pe străzile din Oran. E semn de ciumă, confirmată destul de greu de medicii oraşului. Fiindcă autorităţile se mişcă încet şi declară carantină abia după ce epidemia nu mai poate fi stăpînită, doctorul Rieux, unul dintre pri..
  186,00 MDL
  Fără TVA: 186,00 MDL
 • Exilul si imparatia
  Ultima carte publicată de Albert Camus, Exilul şi împărăţia este o antologie de şase povestiri apărută în 1957, chiar anul în care autorului i s-a acordat Premiul Nobel pentru Literatură. Janine, soţia unui negustor de ţesături, se pierde în friguroasa noapte arabă, încercînd să ..
  133,00 MDL
  Fără TVA: 133,00 MDL
 • Fata si reversul
  Premiul Nobel pentru Literatură Faţa şi reversul dezvăluie experienţa, deja bogată, a unui tînăr de douăzeci şi doi de ani: cartierul Belcourt din Alger şi mediul familial dominat de o bunică necruţătoare; o călătorie în Insulele Baleare, una în Praga, unde tînărul simte că are „..
  106,00 MDL
  Fără TVA: 106,00 MDL
 • Fata si reversul. Nunta. Mitul lui Sisif. Omul revoltat. Vara
  Acest volum reuneşte scrieri reprezentative ale lui Camus, stând sub semnul filosofiei absurdului. În "Faţa şi reversul" tinereţea şi fericirea, avându-şi expresia în gustul pentru acţiune, coexistă în mod absurd cu singurătatea, boala şi moartea, cu corespondentul lor: nevoia..
  109,00 MDL
  Fără TVA: 109,00 MDL
 • Moartea fericita
    Chinuit de gelozie, Patrice Mersault hotărăște să accepte invitația iubitei sale, Marthe, de a-l cunoaște pe primul bărbat din viața ei, acum infirm și țintuit într-un scaun cu rotile, pe care ea îl mai vizitează din cînd în cînd din milă. Bogat, inteligent ..
  144,00 MDL
  Fără TVA: 144,00 MDL
 • Nunta
  Născute din contemplarea singurătății și a revoltei în fața absurdului, din credința că fericirea poate fi pînă la urmă descoperită, nu doar căutată cu deznădejde, cele cîteva proze reunite sub titlul Nunta sînt tot atîtea călătorii inițiatice. Ele se suprapun, în filigran, peste sursele..
  133,00 MDL
  Fără TVA: 133,00 MDL
 • Primul om
  ...Acest "ultim Camus" constituie un document excepţional asupra formării uneia din cele mai valoroase conştiinţe ale secolului, Le Monde 1994"... Este un document unic, întrerupte ale lui Abert Camus, la fel de preţioase, la fel de dureroase, la fel de veridice ca şi cele ale lui&..
  154,00 MDL
  Fără TVA: 154,00 MDL
 • Strainul. Ciuma. Caderea. Exilul si imparatia
  Două romane celebre conţine această carte, alături de o serie de mici bijuterii narative, numite povestiri, toate ale unui autor care i-a fermecat până şi pe sfincşii care acordă premiul Nobel... "Străinul" descrie o crimă şi goliciunea omului în faţa unei situaţii absurde.&nb..
  186,00 MDL
  Fără TVA: 186,00 MDL
 • Vara
  Vara (1954) aduce laolaltă cîteva proze aparent eterogene, scrise între 1939 și 1953, ce ilustrează cu subtilitate uneori ironică și lirism încîntător „soarele și umbra sufletului mediteraneean”. Fie că merge pe urmele Minotaurului prin labirintul de piatră încinsă al Oranului natal, fie..
  133,00 MDL
  Fără TVA: 133,00 MDL