Feodor Dostoievski

Vizualizare ca: Listă / Grid
Sortare după:
Produse pe pag:
 • Adolescentul
  „Mi se spune că sunt psiholog: e fals, eu nu sunt decât un realist în sensul cel mai înalt al cuvântului, adică descriu toate abisurile sufletului omenesc.”  F.M. Dostoievski „E de remarcat că această voinţă de putere, în romanele lui Dostoievski, duce întotdeauna la faliment. Supraomul di..
  129,35 MDL 199,00 MDL
  Fără TVA: 129,35 MDL
 • Adolescentul
  Unul dintre cei mai importanti si mai influenti scriitori ai lumii, autorul capodoperelor Crima si pedeapsa, Fratii Karamazov, Idiotul sau Demonii, carti traduse in toate limbile, adaptate pentru teatru sau ecranizate. Diferit de celelalte romane ale lui Dostoievski, Adolescentul e istorisit..
  151,00 MDL
  Fără TVA: 151,00 MDL
 • Amintiri din Casa mortilor
  „Romanul dostoievskian este romanul singurătăţii omeneşti. El exprimă tulburarea, incoerenţa, neliniştea unui om singur în faţa unei existenţe care nu-i creată pentru el.” R.-M. AlbÉrÈs „Descoperind – pentru sensibilitatea modernă – un nou continent mental, Dostoievski descoperă, în ace..
  94,90 MDL 146,00 MDL
  Fără TVA: 94,90 MDL
 • Crima si pedeapsa
  „O fiinta superioara are oare dreptul sa savirseasca o crima daca aceasta este in folosul intregii umanitati?” – iata intrebarea care il macina necontenit pe Raskolnikov, un fost student idealist, excentric si mizantrop, in ceasurile lungi de meditatie din odaia sa strimta de la mansarda. Sub pre..
  147,00 MDL
  Fără TVA: 147,00 MDL
 • Demonii
  "Dostoievski ne este indispensabil: satira lui, asemenea celei a lui Jonathan Swift, denunță egoismul, cruzimea, ipocriziile noastre și, mai presus de orice, această infirmitate pe care o numim conștiința de sine. Acest Shakespeare al romancierilor își înzestrează personajele cu o intensitate a t..
  147,00 MDL
  Fără TVA: 147,00 MDL
 • Fratii Karamazov
  Fratii Karamazov, cel din urmă şi cel mai complex roman al lui Dostoievski, este în acelaşi timp povestea scrisă magistral a unui paricid şi o meditaţie filosofică asupra întrebărilor esenţiale ale umanităţii: existenţa lui Dumnezeu, liberul-arbitru, natura colectivă a vinei şi consecinţele ..
  177,00 MDL
  Fără TVA: 177,00 MDL
 • Fratii Karamazov. Set 2 volume
  Fraţii Karamazov, ultimul şi cel mai complex roman al lui Dostoievski şi în acelaşi timp o chintesenţă a experienţei sale de viaţă, este povestea a patru fraţi şi a unui paricid. Fiecare dintre cei patru întruchipează o ipostază fundamentală a individului: Dmitri, cel mai în vârstă, reprezintă se..
  158,60 MDL 244,00 MDL
  Fără TVA: 158,60 MDL
 • Idiotul
  Idiotul de F.M. Dostoievski este romanul unei perpetue surprize, al nehotărârii şi al reacţiei convulsive a umanului faţă de faptele unei societăţi violente care, în lipsa raţiunii, se conduce după instinct şi patimi. Întors la Sankt Petersburg după un lung tratament la un sanatoriu din Elve..
  147,00 MDL
  Fără TVA: 147,00 MDL
 • Insemnari din subterana
  Condus de credinta ca „omului ii place sa-si cintareasca numai amaraciunea, iar fericirea nu si-o cintareste”, povestitorul fara nume al Insemnarilor din subterana este un mizantrop care traieste singur in Sankt-Petersburg, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Viata lui este o lupta fara sf..
  93,00 MDL
  Fără TVA: 93,00 MDL
 • Insemnari din subterana. Eternul sot. Jucatorul
  „Ideile dostoievskiene nu sunt categorii îngheţate, ci torente pârjolitoare. Toate sunt legate de destinul lumii şi al lui Dumnezeu. Ideile determină destinul, ele sunt adânc ontologice, existenţiale, energetice şi dinamice, în idee este concentrată şi ascunsă energia distrugătoare a dinamitei, i..
  119,60 MDL 184,00 MDL
  Fără TVA: 119,60 MDL
 • Jucatorul
  Lupta cu pasiunea jocului de noroc, nevoia de neoprit de a paria, chiar cu pretul fericirii celorlalti, asteptarea incordata a marii lovituri la ruleta, toate acestea alcatuiesc subiectul cartii lui Dostoievski. Jucatorul este si un pariu in sine, caci marele scriitor nu a avut decit patru saptam..
  106,00 MDL 123,00 MDL
  Fără TVA: 106,00 MDL
 • Oameni sarmani
  Unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai lumii, autorul capodoperelor Crimă și pedeapsă, Frații Karamazov, Idiotul sau Demonii, cărți traduse în toate limbile, cu numeroase adaptări teatrale și ecranizări celebre.  Cunoscut și ca „primul roman social” din literatura r..
  100,00 MDL
  Fără TVA: 100,00 MDL