Vladimir Besleaga

Vizualizare ca: Listă / Grid
Sortare după:
Produse pe pag:
 • Cruci rasturnate de regim
  Acesta este titlul lucrării care a apărut la Editura „Prut Internaţional”. Autorul cărţii este Vladimir Beşleagă. Substanţa acestei lucrări o constituie ofensiva declanşată de autorităţile sovietice asupra Mănăstirii Răciula în vara anului 1959, precum şi calvarul prin care au trecut credincioşii..
  49,00 MDL
  Fără TVA: 49,00 MDL
 • Cumplite vremi Roman in trei carti. Cartea a I. Volumul I
  Cumplite vremi se vrea o amplă... încercare de frescă istorică, amintind prin atmosferă (şi nu numai) de romanele sadoveniene ale „vârstei întunecate” (cum le numea Nicolae Manolescu), şi mai ales de Zodia cancerului. Căci acţiunea cărţii este plasată în Moldova de la sfârşitul sec..
  199,00 MDL
  Fără TVA: 199,00 MDL
 • Cumplite vremi Roman in trei carti. Cartea a II. Volumul I
  Surprins în ultimul său an de existenţă, cronicarul moldovean este, în viziunea lui Vladimir Beşleagă, un personaj melancolic, pătruns de sentimentul deşertăciunii tuturor lucrurilor, care are voluptatea meditaţiilor anxioase şi a însingurării. Dar nu doar Miron Costin reprezintă o victimă a „vre..
  199,00 MDL
  Fără TVA: 199,00 MDL
 • Cumplite vremi Roman in trei carti. Cartea a II. Volumul II
  Dincolo de similitudinile sale cu romanele istorice ale lui Sadoveanu, cartea lui Vladimir Beşleagă ar putea fi privită însă şi ca o tentativă de epos tolstoian, ca un fel de  moldav care urmăreşte destinele unui număr mare de personaje ce, uneori, se intersectează, iar alteori se despa..
  199,00 MDL
  Fără TVA: 199,00 MDL
 • Cumplite vremi Roman în trei cărți. Cartea a III-a
  (Romanul) se impune drept una din cele mai laborioase încercări de frescă istorică din literatura română postbelică, în a cărei plămadă, alături de elementele tradiţionale ale naraţiunii istorice, autorul încearcă să topească achiziţiile mai recente ale romanului, cum ar fi, bunăoară, tehnica mon..
  199,00 MDL
  Fără TVA: 199,00 MDL
 • Destine transnistriene
  Cartea lui Vladimir Beşleagă Destine transnistrene cuprinde interviuri cu paisprezece oameni de la ţară, dintre care majoritatea consăteni de ai scriitorului din satul Mălăieşti, de lângă oraşul Tiraspol. S-ar mai fi putut numi şi tragica istorie a oamenilor neînsemnaţi, atât de zguduitoare e car..
  50,00 MDL
  Fără TVA: 50,00 MDL
 • Tata Vasile in 73 de episoade si XIV scrisori
  — Fiind iarnă, ger mare, povestea maică-mea la mulţi ani după aceea, când mă dezbrăcam și se vedeau oasele pieptului stricate, tat-to, beat acasă, vede trecând pe un oarecine pe drum și... Hai să se laude: Să vezi ce fecior am! Nici una, nici două, vine-n casă, te înhaţă așa gol cum erai, te ..
  120,00 MDL
  Fără TVA: 120,00 MDL
 • Zbor frant
  La o lectură pripită cititorul are senzația că amețește și ca într-un cinemascop, dacă nu-ți fixezi ochiul într-un punct, puhoiul de imagini te poate copleși ori înspăimânta. Dar pe măsură ce-ți stăvilești privirea și îi dai direcția cuvenită, adică înaintezi către izvoare, în sus, tot mai simțit..
  125,00 MDL
  Fără TVA: 125,00 MDL