Umberto Eco

Vizualizare ca: Listă / Grid
Sortare după:
Produse pe pag:
 • Cimitirul din Praga
  Cimitirul din Praga spune povestea lui Simonini, un personaj misterios, cu lacune de memorie şi dublă personalitate. Nu se ştie exact cu ce anume se ocupă – cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori şi acte oficiale, din moment ce guvernanţii, poliţia şi serviciile secrete din multe ţări sînt..
  295,00 MDL
  Fără TVA: 295,00 MDL
 • Cimitirul din Praga
  Cimitirul din Praga are în centru aventurile misteriosului Simonini, un personaj ciudat, cu lacune de memorie şi dublă personalitate. Nu se ştie exact cu ce anume se ocupă - cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori şi acte oficiale, din moment ce guvernanţii, poliţia şi serviciile secre..
  183,00 MDL
  Fără TVA: 183,00 MDL
 • Cum ne construim dusmanul
  Pentru a se putea defini, o societate are nevoie de un duşman care să fie complet diferit de ea. O dovedesc regimurile rasiste, în frunte cu naziştii şi fasciştii, care şi-au inventat un inamic monstruos folosindu-se de argumente intolerabile. O dovedesc de asemenea, astăzi, societăţile ce ur..
  147,00 MDL 166,00 MDL
  Fără TVA: 147,00 MDL
 • Inainte ca racul
  Scrierile din această carte au apărut între 2000 şi 2005, ani ce au inclus acel terifiant 11 septembrie, războaiele din Afghanistan şi Irak, instaurarea în Italia a unui regim de populism mediatic. Citindu-le, ne dăm seama că încă de la sfârşitul mileniului trecut s-au confirmat pa..
  126,75 MDL 195,00 MDL
  Fără TVA: 126,75 MDL
 • Istoria Frumusetii
  Cu toate că este ilustrată cu sute de capodopere ale tuturor timpurilor, aceasta nu este doar o istorie a artei. Imaginile, ca şi ampla antologie de texte de la Pitagora până în zilele noastre, ne ajută să reconstruim diferitele idei despre frumuseţe care s-au manifestat şi care au..
  295,75 MDL 455,00 MDL
  Fără TVA: 295,75 MDL
 • Istoria taramurilor si locurilor legendare
  Oamenii au inventat mereu tărâmuri imaginare de cercetat, de cucerit pentru a nu dezarma în faţa ostilităţii vremurilor şi a vitregiei sorţii, de frică în faţa măreţiei copleşitoare şi misterioase a naturii sau, pur şi simplu, din prea-plinul imaginaţiei. Făcând harta acelor t..
  601,00 MDL
  Fără TVA: 601,00 MDL
 • Istoria uratului
  Făcând pandant cu "Istoria Frumuseţii", acest volum fastuos ilustrat, apărut sub atenta coordonare editorială a scriitorului şi semioticianului Umberto Eco, este o adevărată delectare intelectuală, oferind cititorului o analiză diacronică a conceptului estetic de Urât şi a var..
  600,00 MDL
  Fără TVA: 600,00 MDL
 • Memoria vegetala
  Memoria vegetală reuneşte noile reflecţii ale lui Umberto Eco despre lumea străveche şi fascinantă a cărţilor, despre bibliofilie, despre memorie şi bucuria lecturii. Un volum elegant şi rafinat, în care Eco face un elogiu al cărţilor, al lui biblos şi al lui liber, născute în..
  79,95 MDL 123,00 MDL
  Fără TVA: 79,95 MDL
 • Numarul zero
  „Odată cu atmosfera specifică romanelor lui Eco, Numărul zero lasă să se vadă, cu o amară eficienţă, partea întunecată a vieţii Italiei de la începutul anilor ’90. Povestea e plasată la Milano, în plin scandal Tangentopoli şi în mijlocul investigaţiilor din ancheta Mani pulite. În haosul politic ..
  263,00 MDL
  Fără TVA: 263,00 MDL
 • Numele trandafirului
  Deopotriva roman politist si parabola despre adevar vazut din perspectiva teologica, filosofica, scolastica si istorica, Numele trandafirului a cunoscut un imens succes de public, fiind tradus in peste 35 de limbi si ecranizat de Jean­‑Jacques Annaud in 1986, cu Sean Connery, Christian ..
  133,00 MDL 183,00 MDL
  Fără TVA: 133,00 MDL
 • Pe umerii gigantilor
  Cele 12 texte publicate în acest volum reprezintă prelegeri susţinute de către Umberto Eco în cadrul festivalului La Milanesiana, între anii 2001 și 2015. Acestea au fost prezentate de autor sub formă de lectio magistralis, adesea însoţite de ilustraţii. Textele izvorăsc, cel mai adesea, din teme..
  616,00 MDL
  Fără TVA: 616,00 MDL
 • Pendulul lui Foucault
  Pendulul lui Foucault este un roman elaborat cu ingeniozitate inginereasca, in care misterul ia nastere printr-o banala intimplare. Trei redactori ai unei edituri de texte ezoterice construiesc, printr-un pur joc intelectual, ipoteza misterioasa a unui Complot urias, initiat de Cavalerii Templier..
  183,00 MDL
  Fără TVA: 183,00 MDL