Comploturile pentru asasinarea lui Hitler

Autor: Roger Moorhouse
Cod produs: 0006854
Disponibilitate:
Epuizat
Preţ: 189,00 MDL

Complotul lui Stauffenberg pentru asasinarea lui Hitler este destul de bine cunoscut, dar mai puţin se ştie că acesta se înscrie într-un lung şir de tentative de eliminare a Führerului – ale germanilor, sovieticilor, polonezilor și britanicilor. Pistolari singuratici, ofițeri germani în rezervă, Rezistența poloneză, NKVD-ul sovietic și SOE-ul britanic au fost cu toții implicați. Metodele lor au diferit în ingeniozitate: s-au folosit bombe, otravă, lunetişti, s-a încercat infiltrarea în cadrul SS-ului şi a existat chiar ideea de a-l trimite înapoi în Germania pe Rudolf Hess, sub hipnoză. Multe dintre aceste planuri nu au trecut de faza de proiect, altora li s-a dat curs. Toate au eșuat.

De-a lungul poveștilor dramatice și în mare parte necunoscute ale numeroșilor atentatori, această carte prezintă o investigație fascinantă a unor probleme mai ample, ca de exemplu motivele complexe ale Rezistenței germane, capriciile britanicilor și eficacitatea aparatului de securitate nazist. Bazată pe memorii și surse de arhivă din Polonia, Germania, Rusia și Marea Britanie, lucrarea oferă o perspectivă unică cu privire la istoria celui de al Treilea Reich.

Roger Moorhouse a studiat la universităţile din Londra, Düsseldorf şi Strathclyde. Este coautor, alături de Norman Davies, al lucrării Microcosm: Portrait of a Central European City, publicată la editurile Jonathan Cape şi Pimlico din Marea Britanie. A publicat lucrările: Killing Hitler, The Third Reich and the Plots to Kill the Führer; Devil’s Alliance, Hitler’s Pact with Stalin 1939-1941; Berlin at War, Life and Death in Hitler’s Capital 1939-1945.

Detalii produs
Anul aparitiei 2017
Editura Meteor Press
ISBN 978-606-910-053-0
Tip coperta Broșat
Format 20 x 13 cm.
Nr. pagini 432

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine: