Cruci rasturnate de regim

Autor: Vladimir Besleaga
Cod produs: 001325
Disponibilitate:
Epuizat
Preţ: 49,00 MDL

Acesta este titlul lucrării care a apărut la Editura „Prut Internaţional”. Autorul cărţii este Vladimir Beşleagă. Substanţa acestei lucrări o constituie ofensiva declanşată de autorităţile sovietice asupra Mănăstirii Răciula în vara anului 1959, precum şi calvarul prin care au trecut credincioşii din Basarabia în anii regimului comunist totalitar.

     „După 1990, istoricii, scriitorii şi jurnaliştii au publicat un şir de lucrări privind relaţia dintre statul sovietic ateist şi Biserică. Totuşi, astăzi suntem nevoiţi să constatăm că nu cunoaştem întreaga dramă prin care au trecut clerul şi credincioşii în anii regimului totalitar comunist. Lucrarea dlui Vladimir Beşleagă pune în evidenţă mecanismul prin care s-a întreprins atacul masiv al autorităţilor comuniste asupra credinţei strămoşeşti, acumulate de basarabeni, de-a lungul timpului”, se menţionează în prefaţa cărţii, intitulată „Clopotul sună a primejdie”, pe care o semnează Ion Negrei.

    Volumul, ilustrat cu fotografii din perioada respectivă, este structurat pe două capitole: „Bisericile şi mănăstirile sub regimul totalitar comunist în RSSM 1950-1960” şi „Mănăstirea Răciula. 1959”. De asemenea, cartea are o anexă în care găsim acte, decizii de guvern, rapoarte, documente de arhivă în limbile română şi rusă, precum şi un rezumat al lucrării în limbile rusă şi engleză.

    Această lucrare, care are o deosebită importanţă istorică, este şi un omagiu adus celor care, în perioada ateismului sovietic, şi-au păstrat intactă credinţa şi au luptat pentru ea, în schimb fiind răsplătiţi cu ani îndelungaţi de închisoare.

Detalii produs
Anul aparitiei 2006
Editura Prut
ISBN 978-9975-69-839-9
Tip coperta Broşat
Colectia Clio
Format 14,5X20 cm

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine: